Educatief programma Streekpunt

Datum Zondag 6 augustus 2017
Tijd 13.00 - 17.00 uur
Locatie Het Streekpunt/Westfriese Bibliotheek, Streekweg 220, 1616 AN Hoogkarspel
Kosten €1,- per consumptie

Tijdens de Westfriese Waterweken organiseren Het Streekpunt en de Westfriese Bibliotheken een educatief programma. Er worden twee lezingen gegeven door Klaas Sjouke de Boer van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Neemt u tussen de lezingen door een verfrissende duik in de onderwaterwereld met de Virtual Reality bril van de bibliotheek. Of laat u onderdompelen in inspiratie uit de collectie rondom water. Verder bent u de hele middag welkom voor een kopje koffie of thee bij de vrijwilligers van Het Streekpunt.

13.30 tot 14.30 uur: wateroverlast en watertekort
Wateroverlast en watertekort: we krijgen er steeds vaker mee te maken door bijvoorbeeld extremer weer. Het Hoogheemraadschap (Waterschap) speelt een belangrijke rol in dit watermanagement. Klaas-Sjouke de Boer, Adviseur Integraal Waterbeheer bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, legt tijdens deze lezing uit wat het hoogheemraadschap (waterschap) is, hoe het te werk gaat, hoe het zit met de rolverdeling tussen het waterschap en de gemeente en hoe we over ‘voldoende schoon zoet water’ kunnen beschikken.

15.00 tot 16.00 uur: waterveiligheid
“Die water deert die water keert”. Hoe is Noord-Holland beschermd tegen overstroming vanuit zee of IJssel- en Markermeer? Hoe zijn de dijkringen opgebouwd, hoe werken de keringen, hoe worden ze onderhouden en eventueel versterkt? Klaas Sjouke de Boer, Adviseur Integraal Waterbeheer bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, vertelt u er alles over.

13.00 tot 17.00 uur
Duik onder water in Virtual Reality! De bibliotheekmedewerker staat klaar met een VR bril om je de onderwaterwereld te laten ervaren alsof je echt aan het duiken bent, maar dan zonder dat je je zwembroek of handdoek nodig hebt. Deze activiteit is voor jong tot oud. En terwijl je op je beurt wacht kun je in de collectie waterboeken duiken onder het genot van koffie of thee.

https://www.westfriesebibliotheken.nl/home.html

http://www.hetstreekpunt.nl/site/

Educatief programma

Tags: Drechterland, educatief

Datum banner Westfriese waterweken 2017