Westfriese gemeentes

Westfriesland is een geografisch gebied in Noord-Holland dat omsloten wordt door een eeuwenoude dijk: de Westfriese Omringdijk. Het strekt zich uit van Enkhuizen tot Alkmaar en is een aantrekkelijke, gastvrije streek met vele toeristische attracties, diverse streekproducten en mooie fiets-, wandel- en vaarroutes. Ontdek ook wat er te beleven valt in Westfriesland en kijk hieronder voor meer informatie per gemeente.


Welkom in mooi Hoorn!

Hoorn moet je voelen

Hoorn is een gastvrije stad. De stad biedt u een gezellig historisch centrum met veel winkels, horeca, musea, markten en een sfeervolle haven. Rondom de haven staan veel statige 17de eeuwse kaaspakhuizen en koopmanshuizen. De scheepsjongens van Bontekoe kijken, uit steen gehouwen, uit over de Buitenhaven en de robuuste Hoofdtoren van de stad.

Kom het beleven want ‘Hoorn moet je voelen!’.

VVV Hoorn   -   Mooi Hoorn


Enkhuizen, een stad om nooit meer te vergeten!

De prettige sfeer die overal in de stad heerst, maakt van Enkhuizen een stad waar u zich gelijk thuis voelt. Daar zorgen de vele terrassen, musea, evenementen en leuke winkelstraatjes wel voor. Enkhuizen is bovenal een havenstad met een rijke VOC geschiedenis.  De havens zijn knus, supercompleet en op slechts twee minuten lopen van de binnenstad. U komt vast nog een keer terug om gewoon te genieten van de sfeer, de vele bezienswaardigheden of de spetterende evenementen. Tot ziens in Enkhuizen!

Enkhuizen boeit

Voor meer informatie over accommodaties, arrangementen, evenementen, fiets-, wandel-, vaarroutes, musea of attracties klik hier

www.enkhuizenboeit.nl


Historisch en sportief Medemblik

Medemblik is als internationaal watersportcentrum, omringd door een enorm gevarieerd en uitgestrekt Westfries land, een unieke stad. Wereldkampioenen zeilen in Medemblik in alle zeilklassen en watersporters leggen aan in het Regattacenter of een van de havens in de historische binnenstad. Uniek in Nederland is de Historische Driehoek, waarbij u per boot, trein en stoomtram tussen Hoorn, Enkhuizen en Medemblik kunt reizen. Het Hollandse landschap is op allerlei manieren binnen handbereik: fietsend, wandelend, varend en rijdend. U vindt en beleeft het allemaal in Medemblik.

Medemblik en meer

Voor meer informatie over accommodaties, arrangementen, evenementen, fiets-, wandel-, vaarroutes, musea of attracties:

VVV Medemblik


Er-vaar Drechterland

logo-drechterlandDrechterland is een mix van heden en verleden en biedt zowel inwoners als toeristen vele mooie vaar-, wandel- en fietstochten. Deze voeren u, wandelend over het Boerenlandpad, langs de Omringdijk. Fietsend tussen het Markermeer en het polderlandschap in of langs de speciale punten bij onze lintdorpen. Zoals op de dijk in Oosterleek, waar vuurtoren 'Het Vuurtje' staat. Of Schellinkhout (waar u over de 33 bochten tellende Dorpsweg komt) en waar de 14e eeuwse Martinuskerk en het monumentale raadhuisje staan. In de mooie lintdorpen vindt u volop fruitteelt, veeteelt en oneindige kleurige tulpenvelden in het voorjaar. Komt u het zelf er-varen?

www.drechterland.nl


650 jaar Stede Broec aan het water

logo-stedebroec-650In 2014 is het 650 jaar geleden dat de gemeente Stede Broec stadsrechten heeft gekregen. Een belangrijk moment in de geschiedenis van Stede Broec. Samen met inwoners en verengingen is een feestelijk jaarprogramma gemaakt met als centraal thema 'Verbinding'.
Gemeente Stede Broec ligt aan het Markermeer en heeft een prachtige haven met 100 ligplaatsen. Jachthaven Broekerhaven is een unieke locatie, bestaande uit een binnen- en een buitenhaven. De binnenhaven biedt een ontspannen sfeer en kenmerkt zich door historische woningen en een overhaal. De overhaal wordt van mei tot en met september gebruikt voor het verplaatsen van bootjes van de lage poldersloten naar het hogere waterniveau in de binnenhaven. De buitenhaven met ligplaatsen voor zeilboten biedt rust, ruimte en een weids uitzicht. De naastgelegen Camping en Badhuis Broekerhaven zijn een ideale plek om te recreëren en te zwemmen in het Markermeer. Broekerhaven heeft de perfecte combinatie van mogelijkheden voor een zomerse dag!

www.stedebroec.nl