De Waterweken over de dijk

Ontdek en beleef Westfriesland!

Op nog geen 25 kilometer afstand van Amsterdam ligt de Westfriese Omringdijk.
Een wonder van menselijke hand dat Westfriesland - een bijzonder geografisch gebied in Noord-Holland - omringt. Ooit beschermde de 800 jaar oude dijk mens en dier tegen het zoute water, maar tegenwoordig is de dijk een schitterend podium voor cultuur, sport, recreatie en culinaire heerlijkheden.
De Westfriese Omringdijk slingert als een groene route door het landschap en leidt de bezoekers van Westfriesland langs het weidse landschap met zijn unieke vergezichten, de typische lintdorpen, de monumentale stolpboerderijen en de voormalige VOC-steden met hun prachtig bewaard gebleven binnensteden.

De Westfriese Waterweken is een van de iconen uit het programma Westfriese Omringdijk. En dat is niet zomaar, want van 23 juli t/m 29 augustus 2015 reizen de Waterweken over en langs dit 126 kilometer lange monument, en verbind zo ook de steden en dorpen van de Westfriese Gemeenten waar de Westfriese Waterweken langs reist: Enkhuizen, Opmeer, Medemblik, Stede Broec, Drechterland, Hoorn en Koggeland.

De Westfriese Omringdijk laat je ook graag kennis maken met de Kanjers van de dijk: unieke Westfriese locaties waar u kunt rekenen op een gastvrij en warm ontvangst. De Kanjers van de dijk zijn enthousiaste en succesvolle cultuurhistorische ondernemers die het verhaal van Westfriesland en de Omringdijk promoten, en vormen samen bijzondere pleisterplaatsen tijdens een verblijf in Westfriesland.

Ervaar het kalme ritme van het buitenleven, ga op culinaire ontdekkingstocht en bezoek een van de attracties. Maar ook kunst en cultuur vloeien op de Omringdijk naadloos in elkaar over. Ontdek de intieme musea, monumentale boerderijen, bijzondere historische collecties en Westfriese tradities. Een van de Kanjers van de Dijk is de tjalk Aquarius, dat ook tijdens de Westfriese Waterweken als informatieschip dient. Stap aan boord voor informatie of om een stukje mee te varen.

Alle Kanjers van de dijk en meer informatie over het programma Westfriese Omringdijk zijn te vinden op de website.

Het programma Westfriese Omringdijk is een samenwerkingsverband waarin tien Westfriese gemeenten, Cultuurcompagnie Noord-Holland en de regionale VVV's meerjarig de handen ineen slaan om Westfriesland als cultuurtoeristische bestemming van Noord-Holland te promoten. Het programma wordt uitgevoerd door Zorro en VVV Enkhuizen. Andere partijen, zoals Rabobank Hoorn Midden-Westfriesland en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier steunen het programma op projectbasis.

www.westfrieseomringdijk.nl

Tags: westfries, westfriese omringdijk, omringdijk, westfriesland, Kanjers